Terug

Verhalenbundel Kadul en Keirepap nu ook online te beluisteren! Maandag 04 september 2017

Anderstalige nieuwkomers krijgen na de afronding van hun eerste cursus Nederlands een origineel cadeau. 'Kadul en Keirepap' is een verhalenbundel met tien Kortrijkse verhalen.

 

De bundel moet de lezers stimuleren om verder hun Nederlands te oefenen en om tegelijk Kortrijk en zijn gewoonten nog beter te leren kennen. Het is een bedanking voor de inspanningen die nieuwkomers leveren om onze taal te leren, én tegelijk een stimulans om verder te gaan op de ingeslagen weg. 'Kadul en Keirepap' kwam tot stand in samenwerking met het OCMW en Museum X. De verhalen in de bundel laten anderstalige nieuwkomers op een speelse manier kennismaken met enkele verhalen uit de stad. In elk verhaal, geschreven in helder en eenvoudig Nederlands, maakt een Kortrijkse figuur zijn opwachting. Het zijn figuren als Lucky Luke, Manten en Kalle of Grootjuffrouw Laura. Ze verwijzen telkens naar een locatie in de stad. In samenwerking met de Erfgoedcel werd een wandeling uitgestippeld langs alle locaties, aan de hand van een prachtig geïllustreerd stadsplan. Ook 'Kadul en Keirepap' is prachtig geïllustreerd met tekeningen van de internationaal gerenommeerde Klaas Verplancke.

 

Nieuw is dat deze verhalen ook werden ingelezen en online te beluisteren zijn: https://soundcloud.com/bj-rn-van-hamme/sets/kadul-en-keirepap