Over Ons

Huis van het Kind - Kortrijk is een virtueel ankerpunt voor ouders en hun kind!

Wat
Het Huis van het Kind is een overkoepelend ankerpunt dat een overzicht biedt van alle kindgerelateerde diensten op het vlak van preventieve gezinsondersteuning. Actoren die zich inzetten rond opvoeding, gezondheid en psychosociale ondersteuning werken samen, op een laagdrempelige, toegankelijke en bereikbare manier, afgestemd op de noden van de ouder. Want het geheel is sterker dan de som van de –soms moeilijk te vinden- delen.
Ouders worden niet alleen met de nodige diensten, maar ook met elkaar in contact gebracht. Je kan bij onze partners terecht voor een gezellige babbel, workshops, lezingen, steun, hulp en alle bestaande info over opvoeding en gezondheid. De gebundelde krachten zorgen voor een gerichte ondersteuning bij elk scharniermoment in het opgroeien van jouw kind.

Ontmoeting en contact
Heb je als ouder vragen over de ontwikkeling, de gezondheid of de opvoeding van je kind(eren)? Via Huis van het Kind – Kortrijk komen ouders zowel in contact met professionele organisaties als met andere ouders. Ze kunnen er ervaringen uitwisselen, praten, luisteren, spelen of gewoon even tot rust te komen … Ook voor de kinderen bieden een aantal partners een veilige plek waar ze kennis kunnen maken met andere kinderen. Het huis is een diverse community waar iedereen ongeacht afkomst, nationaliteit, leeftijd of opleiding welkom is en waar we allemaal kunnen leren van elkaar. Onze handige kalender biedt een overzicht van de geplande activiteiten, workshops en nieuwe projecten in Kortrijk. Van mamacafés en infoavonden tot babymassages en workshops... 

Opvoeding en gezondheid
Als aanstaande of jonge ouder steken er elke dag vragen de kop op over de gezondheid, ontwikkeling, opvoeding of onderwijs van je kind. Huis van het Kind - Kortrijk biedt praktische hulp en verzamelt gerichte antwoorden op al jouw vragen over infecties, slaapproblemen, borstvoeding, vaccinaties en zo veel meer. Voor elke vraag is er een gepast antwoord. En dat bij elk scharniermoment in het opgroeien van je kind. We bieden een luisterend oor, advies of hulp en bundelen de krachten van alle actoren in de sector. We delen ook relevante kindgerelateerde actua en nieuwtjes.

Ondersteuning en consultatie
Huis van het Kind – Kortrijk wil zowel een uithangbord als een vindplaats zijn voor (aanstaande) ouders. Je kan er terecht met twijfels, vragen en de meest uiteenlopende problemen. Wij luisteren, helpen en verwijzen je door naar de instantie die je verder helpt.