Terug

Beweegkriebels: tips om speelser te bewegen Woensdag 22 augustus 2018

Beweegkriebels combineert spelen en bewegen om op een leuke manier aan de gezondheid en ontwikkeling van het kind te werken. Het is een kaartspel, voor ouders en hun baby’s of kinderen tot 12 jaar, met fijne en eenvoudige tips om van beweging een spel te maken. Of is het omgekeerd? Zonder ingewikkeld of duur te worden. In ieder huishouden zijn dingen te vinden om een spel van te maken en de fantasie van jouw kind te triggeren. Zo kan je met een deken een schommel maken, met macaroni een rammelaar of met oude reclamefolders feestelijke snippers. 

 

Niets dan voordelen
Tijdens die simpele handelingen wordt niet alleen de lichamelijke motoriek van het kind gestimuleerd, ook de psychische gezondheid krijgt een boost door de prikkels die het kind krijgt. Tegelijkertijd wordt de band tussen de ouders en het kind aangemoedigd. Door samen te spelen leer je elkaar beter kennen. Het kind wordt gestimuleerd en positief beïnvloedt, het krijgt meer zelfvertrouwen en ontwikkelt creativiteit en fantasie. 

 

 

Ouder- en praatgroepen
Beweegkriebels is een wetenschappelijk onderbouwd spel van het Nederlandse Huis voor Beweging en inspireert, enthousiasmeert en informeert. Het voorziet kennis, vaardigheden en ideeën om ouders en hun kinderen spelenderwijs aan het bewegen te krijgen. De bedoeling is om enkele kaarten uit het spel toe te lichten bij ouder- en praatgroepen en daarna ook effectief samen aan de slag te gaan met het kind. Nadien wordt het spel ook meegegeven aan de ouders.