Terug

Ontmoetingsplaatsen Woensdag 22 augustus 2018

Wat
Ontmoetingsplaatsen zijn plekken waar kinderen, ouders, grootouders en alle andere personen die instaan voor de zorg van een kind enkele uren samen kunnen doorbrengen. Het is een veilige, zowel fysiek als emotioneel, en prikkelende plaats waar jonge kinderen in de nabijheid van een vertrouwde volwassene kunnen spelen en andere kinderen en volwassenen kunnen ontmoeten.


Experimenteer- en oefenplaats
Op een ontmoetingsplaats kunnen kinderen in een gecontroleerde omgeving experimenteren met leeftijdsgenoten en vreemde volwassenen. Daarbij oefenen ze in het omgaan met sociale regels. Dat maakt de integratie in de samenleving eenvoudiger. Op dit moment, maar ook naar de toekomst toe.


Praten en luisteren
Praten en luisteren met en naar een kind, hoe klein het ook is, is heel erg belangrijk. Ook dat kan op een ontmoetingsplaats. Ouders, kinderen en onthaalmedewerkers kunnen er met en onder elkaar praten over hun bezorgdheden, angsten en schuldgevoelens. Maar evengoed valt er veel plezier te beleven. Jullie kunnen er tips uitwisselen, jouw verhaal doen, vragen stellen aan elkaar of gewoon een aangename tijd samen doorbrengen.


Diversiteit
De ontmoetingsplaatsen willen een afspiegeling zijn van de samenleving. Een samenleving waar mensen met verschillende sociale, economische, etnische of culturele achtergronden elkaar vinden, leren kennen en begrijpen. Kinderen die van jongs af aan in contact komen met de diversiteit van de samenleving hebben een streepje voor in de opbouw naar een zelfbewuste en meervoudige identiteit.

 

 

 

Bij mooi weer kom je andere ouders ook buiten tegen op speelpleintjes in jouw buurt. Een overzicht van speelpleinen en ravotspots vind je via deze link.

Extra info

Kind en Gezin regioteam Kortrijk
Dam 8a
8500 Kortrijk
Bekijk locatie

Inloopcentrum
Tuighuisstraat 40
8500 Kortrijk
Bekijk locatie